Συζητήσεις

1. Επισκόπηση

Οι συζητήσεις είναι το βασικότερο κομμάτι του Dashboard και των προσπαθειών δημιουργίας συζητήσεων διαμεσολάβησης. Εδώ είναι το μέρος όπου εμφανίζονται τα tweets που σχετίζονται με συγκεκριμένα θέματα ή τα οποία προέρχονται από Twitter handles που σχετίζονται με συγκεκριμένα θέματα. Εδώ οι συζητήσεις μπορούν να ανατεθούν σε ένα από τα διαθέσιμα θέματα.

conversations

Oι χρήστες μπορούν να πατήσουν στο “<” είτε στο “>” δίπλα σε ένα topic για να πλοηγηθούν γρήγορα μέσα στις διαθέσιμες θεματικές ενότητες. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διαθέσιμη λίστα και να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα θέματα.

Στην φωτογραφία από πάνω, βρισκόμαστε στο All topics, και μπορούμε να δούμε συζητήσεις που σχετίζονται με διάφορα θέματα.

2. Αναζήτηση, φιλτράρισμα και κατηγοριοποίηση των συζητήσεων σε θεματικές ενότητες

Υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές επιλογές αναζήτησης και φιλτραρίσματος συζητήσεων. Ο χρήστης μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να εκτελέσει προηγμένα φιλτραρίσματα και ερωτήματα.

searching_filtering _assigning

Οι συζητήσεις μπορούν να ξεκινήσουν είτε από  Policy makers, είτε από Youth ή και από τις δύο ομάδες. Χρησιμοποιώντας το “Show contributions”, μπορούμε να εφαρμόσουμε το επιθυμητό φίλτρο.

Επιπλέον, εάν θέλουμε να δούμε όλες τις συνεισφορές όπου και οι δυο ομάδες συμμετείχαν (ανεξαρτήτως του ποιος ξεκίνησε την συζήτηση), μπορούμε να πατήσουμε την επιλογή “Both groups got involved”.

Για περαιτέρω ανάλυση των συζητήσεων μπορούμε να εφαρμόσουμε αριθμητικά φίλτρα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να περιορίσουμε την επιλογή μας σε εκείνους των οποίων οι συνεισφορές ικανοποιούν αυτά τα κριτήρια. Για παράδειγμα, μπορεί να μας ενδιαφέρει να αναζητήσουμε συνεισφορές με τουλάχιστον τρεις συμμετέχοντες και με τουλάχιστον 3 tweets. Αυτές οι ρυθμίσεις μοιάζουν κάπως έτσι:

searching_filtering _assigning2

Η κύρια δραστηριότητα, ωστόσο, αντιστοιχεί συζητήσεις με θέματα. Αυτό επιτυγχάνεται πολύ εύκολα επιλέγοντας θέμα από τη διαθέσιμη λίστα όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία:

searching_filtering _assigning3

Μόλις το θέμα έχει ανατεθεί, μπορούμε πολύ εύκολα να εφαρμόσουμε φίλτρα για να βρούμε αυτή την συζήτηση. Για παράδειγμα, για να δούμε όλες τις συζητήσεις που σχετίζονται με το θέμα Environment, θα επιλέγαμε Environment από τη λίστα και θα παίρναμε το ακόλουθο αποτέλεσμα:

 searching_filtering _assigning4

Να έχετε υπόψη ότι η θεματική ενότητα μιας συζήτησης μπορεί να τροποποιηθεί – δεν είναι αμετάβλητη!